Flere som sliter med sårt og vondt tannkjøtt/tannkjøttbetennelser?

Du må være logget inn for å få tilgang til forum. Du kan gjøre det her

Forfatter Melding

13. oktober 2009 16:16:38

Bare lurte på om dette kunne være noe flere merker noe til, eller om det er spesielt for meg - og muligens den Sjøgren jeg mistenker. Har veldig tørre slimhinner også ellers.
Nå har jeg så vondt i munnen igjen at jeg nok bare må pelke meg til tannlegen - selv om lommeboka skriker NEEEEI!!!

Andre gode råd for dette? Er periodisk flink med tanntråd/stikker, men blir lei og holder opp iblant og da setter det inn.

Marlo

13. oktober 2009 17:25:33

Jeg blör mye hver gang jeg pusser tennene, og det hender jeg har så vondt i tennene at jeg nesten begynner å gråte ... men jeg har aldri satt det i sammenheng med noe sykdom eller noe.
Er hos tannlegen 1 gang hver 6. mnd og alt ser helt flott ut hver gang, så det er jo ikke slik at jeg har masse hull eller noe.
Det eneste han finner er litt tannstein.


Kanskje jeg burde ta dette opp med legen istedenfor. (?)

Ellle

13. oktober 2009 18:26:37

Jeg har visst nevnt at jeg har problemer med tenner, men det er fordi jeg plutselig har begynt å reagere på kvikksølv. Ellers har jeg aldri hatt tannproblemer i alle de årene jeg har fatt fm.
En annen ting er at kjevene kan bli ømme ved forandring i hormonnivåer. Dette er avansert og langt over hva allmennleger har peiling på:
Men.... når jeg leser det dere skriver så slår et spørsmål ned i meg; Kan dette være reaksjon/bivirkning av for eksempel smertestillende eller sove medisin ??????

Ellen

13. oktober 2009 18:34:12

Jeg for min del tar ikke sovemedisin ( har en pk. i skapet til psykisk støtte og krisetilfeller happy ), men jeg tar jo Fontex -det skal jeg jammen lese litt om - ikke tenkt på sammenhengen der. men nå er tannkjøttet ildrødt og hele munnen føles som et sår. Jeg har også sjelden hull, men litt tannsten hver gang. Har kommet og gått litt dette her, men ikke så ille som nå. Kunne vært en fin sjanse å slanke seg, dette, for alt gjør vondt å spise/drikke, men jeg klarer dog å få trøkt i meg litt...

Marlo

13. oktober 2009 19:27:36

Er tvilsom til at piller kan forårsake mine problemer iallefall.
Tar ikke sovemedisin.
Paracet, ibux, volatern m.m. fungerer ikke så det brukes aldri - hender jeg tar en paralgin forte, men det også hjelper lite så det blir sjeldent.
Har prövd diverse andre medisiner, men etter en mnd har jeg sluttet grunnet ingen virkning eller bivirkninger jeg ikke liker.

Men nå skal det sies at jeg har ikke så ofte vondt i tennene/kjeven/tannkjöttet ... 2-3 ganger pr mnd, og det går jo over fort. Blod under tannpuss er ikke noe som bryr meg så mye

rotgraut

13. oktober 2009 21:54:10

merker klar forbedring etter å ha sluttet med sarotex og etter å ha begynt med listerin-munnvann..men jeg er en røker å da,så da er man vel ekstra utsatt pga dårlig sirklasjon avtannkjøtt og greier..

rotgraut 27 år

heidi k

14. oktober 2009 05:08:10

Ja det har jeg.

For min del kommer det av en vanskelig og komplisert
diabetes.

Heidi K
heidi.konstanse@bybrua.net

ciriann

14. oktober 2009 06:17:35

Hei, jeg sliter med tannverk, det er pga følsomme tannhalser..med årene trekker jo tannkjøttet seg tilbake og tannhalsene kommer fram..dette er jo en naturlig prosess men også pga pusseskader, jeg har pusset tennene for kraftig i tidligere år..medisinbruk påvirker jo også tannhelsa..men i det siste har jeg lurt på om dette kan henges litt på fm knaggen..det er jo de samme smertene som jeg har når jeg har tannverk i kroppen...ja, jeg vet ikke helt...

friapi

15. oktober 2009 17:24:00

Jeg har i perioder veldig sårt tannkjøtt og blør ofte ved tannpuss. Har snakket med tannlegen om det, og hun utelukket tannkjøttsykdommer ++.. Men hun kunne ikke si noe om årsaken til plagene.
Denne sykdommen har nok flere symptomer enn det som er kjent hos leger, tannleger osv. Har vært inne på tanken å samle opp symptomer og plager vi her inne har, og levere en liste til bl.a. legen min. Jeg er veldig fornøyd med legen min, men savner større forståelse av sykdommen hos de aller fleste...

friapi

15. oktober 2009 17:25:30

Opplever også med jevne mellomrom en intens ising i hele tanngarden uten at jeg har åpne tannhalser eller hull i tennene. Glemte å skrive det i mitt forrige svar. happy