SMERTER I BEINA!!

Du må være logget inn for å få tilgang til forum. Du kan gjøre det her

Forfatter Melding

04. november 2008 07:27:12

Hei lurte på om andre har det som meg når det gjelder smerter i beina !!. Jeg gikk på en stor smell for ett år siden .
Kroppen bare nektet å fungere jeg ville vel egentlig ikke lytte til kroppen før dette den prøvde si ifra.
Det ble starten på ett års rehabelitering i over to mnd klarte jeg nesten ikke gå pga smertene , måtte få hjelp av familien til handling , kjøring av barna , hus arbeid, jeg bare lå der. Det er den værste jula jeg har opplevd . alle andre måtte ordne opp i alt til jul for meg da jeg er alene mor.
I september prøvde jeg begynne på jobb igjen etter 5 uker sier kroppen stopp igjen så her sitter jeg igjen
Har flere store smerter i beina alt fra hofttene og ned under beina ?????

04. november 2008 18:32:12

Huff da, det hørtes ille ut, jeg har mest kraftige smerter i magen og når det kommer så klarer jeg ikke å røre meg, må da ligge i senga. Når jeg da ligger i ro så har jeg ikke vondt, men bare jeg rører meg en millimeter så har jeg lyst til å hyle.
Jeg har vært flere ganger på legevakta på grunn av dette og da har de ikke funnet noe, sist gang sa legen jeg møtte på legevakta at det måtte være noe revmatisk og det var lenge før jeg fikk diagnosen fibromyalgi.

Håper at det ikke varer så lenge denne gangen, huff får så vondt av deg, det må være skikkelig frustrerende og vondt.

Mange varme tanker og klemmer til deg

04. november 2008 19:24:43

uff hørtes ikke godt ut det heller. Er kanskje slik at vi alle har forskjellige områder vi plages ekstra med !!!!!
Jeg har store problemer med å gå da det er ømt og vondt under føttende nå i dag er min fjerde dag på sofaen , var bare i samtale i dag, da ble jeg kjørt fra dør til dør , små forsiktige steg og utslitt når jeg kommer hjem med enda mere smerte .
Blir veldig fortvila av det kommer ingen plasser får ikke gjort noe sist varte det i tre mnd .

05. november 2008 16:50:38

Tre måneder i strekk høres veeeldig lenge ut ja, slitsomt for deg!
Går du på noe smertestillende?
Hvis ikke så bør du kanskje høre med legen din om noe, og om ikke en type hjelper så kanskje noe annet fungerer bedre?
Kanskje det er noen andre her på forumet som har gode erfaringer med noe smertestillende.
Selv har jeg prøvd mobic og det hjalp veldig godt. Det hjalp ikke ut hele dagen, tok det en gang om dagen og ble veldig trøtt av det, men derfor tok jeg det på kvelden. Vet at jeg ikke fikk veldig høy dosering. Hadde jeg tatt det på dagtid så hadde det fungerte bedre når jeg var i aktivitet, men da ble jeg så trøtt av det. Sov i allefall godthappy
Finnes kanskje noen ennå bedre alternativ

05. november 2008 21:03:27

jeg har sarotex som jeg tar på kvelden men i dag har det vært så ille at jeg tok en tablett på dagen
Jeg pratet med legen i dag på tlf han har ikke noe annet å gi sier han jeg har tatt det opp flere ganger men ta ibux og paracet sammen mener han da , av og til føler jeg han er for uerfaren veldig ny utdannet , men han forstod på meg i dag for jeg var langt nede da han ringte at nå er det nok utprøving så skal antagelig ha et møte med nav og legen snart.
Ja det er lenge å bli så hjelpes løs når en har barna som skal følges opp , er avhengig av hjelp til det meste.
Jeg klarte nå 6 uker på utprøvingen før jeg ble like syk som for ett år siden da brukte jeg 3 mnd på å gå bra og smerte fritt +3mnd for å bygge meg litt opp igjen ,
Jeg håper jo med dette å høres andres opplevelser , om andre plages med det samme ..

06. november 2008 20:22:28

Ja for å si litt om ibux og paracet sammen så fikk jeg det en gang da jeg spontanaborterte, det hjalp faktisk veldig bra og da hadde jeg sterke smerter.
Jeg tok da 1000mg paracet og 400mg ibux samtidig, har ikke tenkt på om det hjelper veldig på fibromyalgismerter, men det er i alle fall ikke farlig å ta den dosen.
Det tok ikke bort smerten helt, men så mye at jeg kjente riene uten at det var altfor ubehagelig
Har du prøvd å ta en så stor dose?

06. november 2008 20:24:50

Mulig at det som sagt ikke er like effektivt på fibromyalgi smerter og jeg vet heller ikke hvor ofte man kan ta en ny dose.....men pass på at du sjekker om det kan blandes med det du tar fra før eller om du da IKKE kan ta sarotex..

06. november 2008 20:57:41

hei . det var legen som sa jeg skulle blande ibux og paracet tar 500 paracet og 200 ibux men har også bare tatt stor dose ibux 800 disse tar endel smerte men ikkee alle men har tidligere fåt mage sår av medesin så må være litt forsiktig men har tatt endel store doser

Du har vært gjennom litt du , godt tablettene hjalp deg litt da fra de fysiske smertene

06. november 2008 21:35:49

Når man har hatt magesår så skal man ikke ta ibux nei......hmmmm, ikke enkelt dette gitt.
Stå på og ikke gi deg når du er hos legen, så på ene diskusjonen her hvor mye forskjellige medisiner som folk bruker for fibromyalgien så det må da være noe som kan hjelpe deg bedre skulle man tro.

Ønsker deg lykke til og håper at du finner de beste medisinene for deg snart!! happy

08. november 2008 23:35:04

Jeg har hatt smerter under føttene i flere måneder nå. Og jeg har prøvd flere forskjellige sko, men det hjelper ikke stort. Men jeg må ærlig si at det var ikke før i går at jeg tenkte at det kunne ha med FM å gjøre. Jeg trodde bare det var svangerskap, overvekt og dårlige sko som var årsaken. Men jeg har forsåvidt kjøpt flere par gode joggesko uten at det hjelper. Men jeg har oppdaget at det blir bedre når jeg spiser Voltaren. Og nå når jeg ser sammenhengen kan det være at jeg prøver å ta det litt oftere, sånn at det er mulig å stå på bena når jeg våkner om morgenen, eller når jeg har sittet stille lenge...

09. november 2008 08:07:09

hei anker
har du smerter flere steder en under beina?
Mine smerter stråler flere plasser men forferdelig øm under beina smertene flytter seg opp i leggene, så fra rompa og ned i låra bak siden osv..
Det er uutholdbare smerter det er vondt å ha på sko nå .
Har du tatt det opp med legen din disse smertene din?

09. november 2008 08:24:04

Hei Else
Jeg har ingen strålinger fra føttene. Det kjennes ut som om jeg går rundt på golfballer eller liknende. Og i utgangspunktet har jeg ikke hatt sånne konstante smerter i føttene før. For noen år siden hadde jeg veldig vondt i hoftene, men i det siste er det overkroppen som har vært hardest rammet. Men som sagt er føttene ganske vonde for tiden. Jeg har vel egentlig hatt vondt i forskjellig grad under føttene siden minstemann ble født i 2006. Så jeg er litt lei... sad

09. november 2008 09:23:49

Det variere nok veldig fra peson til person , sprøtt en en kan bli så satt ut pgaav det
Jeg har nå tilbragt 8 dager i sofaen mer en nok med å gå på do og ordne meg litt mat . Jeg har det i over kroppen også bare smerten har satt seg veldig i beina ,
Det jeg synes er verst er at jeg er så låst fast her , kommer ingen vei , får ikke gjort noe. Dårlig samvittighet ovenfor barna .
Var en som nevnte spå vann såler skal kanskje prøve det bare for å se

09. november 2008 19:28:38

Jeg selv gikk på en smell for 1,5 år siden...det har tatt meg over 1 år å komme til det punktet hvor jeg følte at hverdagen var sånn tålig ok. Har hatt alt fra nakke/skuldre smerter som fører til kraftig hodepine, SMERTER i BEINA som du snakker om (har vært alt fra isjas lignedne smerter, at beina sovner bort, at tærne dovner, store områder på beina som er kjempe ømme i noen dager, skikkelig øm under føttene i dagevis), ryggen "knekker sammen" (men har i tillegg slitasje i ryggen pga skakk rygg) +++ husker ikke alt. Når jeg gikk på smellen hadde jeg jobbet 40% i 3 uker (var i fødselspermisjon før det), og nå har jeg ikke jobbet siden den gang.. Hoppet rundt på krykker i noen uker etter smellen, og fikk da paralgin forte for å komme gjennom de verste dagene.

09. november 2008 20:20:38

Hei hørtes likt ut det med beina ja ømt noen ganger stikkende smerter , vondt å gå (små steg) blir du også mere sliten etter på å ha gått litt ? , jeg faller helt i hoppes jeg som bly i kroppen må bare legge meg ,

09. november 2008 20:40:09

jeg blir sliten av å gå mye uansett om jeg har smertene under beina, men når jeg har under beina også så blir jeg ikke verre-bare det at ømheten blir værende mens jeg går

09. november 2008 20:46:48

ok jeg blir også mere øm av å gå blir stivere i kroppen også .Dette gjør jo at jeg ikke får gjort noe videre
er du ofte plaget ?

09. november 2008 21:25:25

tenker du på om jeg ofte er øm under beina? Ikke så ofte (kanskje et par ganger i mnd-da i noen dager i strekk) de andre smertene (øm, stiv og totalt utslitt i 12-13 tida) har jeg nesten hver dag dessverre... og jeg er ikke i arbeidslivet nå en gang (men har jo 2 barn på 2 og 4 år så er alltid noe å gjøre)

Vet ikke hve som er ofte eller sjelden å ha smerter?

Har jo noen dager som er bedre enn andre, men høst og vinter er ikke mye bra i det stor og det hele

10. november 2008 09:35:38

hei igjen
jeg er bare plaget med ømt /smerte under bein når sykdommen herjer som aller verst , dvs ikke hatt slikt under beina på tre kvart år men nesten alltid smerter i beina fra hoftene og ned har jeg , vil aldri slippe helt taket det.
overkroppen er alltid vond den går i rykk og napp hvor sterke smertene er der da
Jeg blir så frustrert når jeg ikke får gått

11. november 2008 05:53:03

Hei!

Jeg sliter også med mye smerter i beina. Både oppå
og under føttene, oppover leggene, hoftene. Alle delene
av beina faktisk i perioder. Har funnet ut att venstre
bein er verre enn høyre.

Siste dagene har jeg vært helt nummen i venstre øvre del
av lår og nedre dele av magen. Ekkelt. Driv mister følelsen.
For en stund tilbake opplevde jeg noe skremmende.
Skulle stå opp av senga om morgenen. Satte venstre fot nedi
først, deiset rett i gulvet, var ingen følelse der. Kom meg opp
att prøvde igjen, Datt igjen. Prøvde enda engang, samme skjedde.

For en del år tilbake så presset jeg meg til yrkesrettet attføring, klarte
3 dager 2 timer pr dag, så kollapset kroppen min fysisk og jeg havnet på
sykehuset med ubeskrivelige smerter i hele kroppen. Da klarte knapt gå
klarte flytte beina mine noen cm om gangen, klarte ikke løfte de.
Opplevd det flere ganger senere. Ekkelt bli så dårlig.

I perioder kan jeg gå turer, i perioder nytter det ikke pga smertene.
Jeg har dårlig følelse i leggene.
For min del er det også diabetesen som er med spiller inn.

Jeg har spesial såler og sko fra ortoped