Veien frem til en diagnose

Du må være logget inn for å få tilgang til forum. Du kan gjøre det her

Forfatter Melding

arwetta

05. oktober 2011 10:40:53

Slik er det: Jeg har flydd ut og inn hos leger og fysio er med vondtene mine. Nå var jeg hos legen og ville bytte sovetabletter, og prata om vondtene mine og mine mistanker om enten Bechtrevs eller FM. jeg fikk Sarotex og noen innsovningstabletter, og skulle komme og ta en masse blodprøver, både revmatiske og stoffskifte og de som kan ha innvirkning på lavkarbo kostholdet mitt..Alle prøvene var fine, både de revmatiske og de andre......jaha....hva da? ringte igjen til legen, siden jeg ikke fikk sove på bare Sarotex(de 10 innsovningstablettene hadde jeg brukt opp) og spurte hva jeg skulle gjøre videre.Men siden prøvene var fine, var det ikke så mye hun kunne gjøre.Alternativet var rehabilitering, men da måtte jeg være borte fra familien i 6 uker.Det må da finnes et annet alternativ enn rehabilitering for å få en løsning, få en diagnose.Skal bestille time til legen igjen, det er nesten en måned ventetid hos legen, så må smøre meg med tålmodighet..........samtidig er jeg arbeidssøker, må søke aktivt, selv om jeg ikke er i form til å jobbe, siden jeg ikke får dagpenger eler noe annet.Hadde håpt jeg kunnet få ordna opp i dette, før jeg gikk ut i jobb, så jeg kunne fått noe tilpasset meg.Men jeg får bare fortsette og håpe det går brahappy

Men jeg skal høre om jeg får en henvisning fra legen først og fremst. Hva annet kan jeg gjøre?

Kitt

05. oktober 2011 11:55:37

Henvisning til hva? Reumatolog?

Hvor mye Sarotex tar du, da? Du kan ta opp til 70- 80mg i hvert fall! Øk med 5 med annen hver uke til ønsket effekt. Innsovningstabletter er IKKE løsningen. Hva tar du av smertestillende. Trenger du kanskje mer på natten?

arwetta

05. oktober 2011 12:20:03

Har økt til 5, dvs 50 mg, de siste par dagene.Legen sa jeg ikke skulle ta mer enn 5.Vet at innsovningstabletter ikke er bra, da de er vanedannende, og jeg har veldig respekt for tabletter.
Da jeg ringte legen, var hun rask til å skrive ut innsovningstabletter istedetfor å foreslå større doser.

Ja, henvisning til reumatolog. for ifølge legen var alternative rehabilitering, men en MÅ vel ikke på rehab for å få diagnose?

arwetta

05. oktober 2011 13:44:50

Jeg har forandret litt på overskriften, da den var litt rar happy

Kitt

05. oktober 2011 16:40:39

Poenget er at om alle reumaprøvene er fine, så er sjansen for at du får avslag på time hos reumatolog stor. De har ikke tid til å ta inn alle som "kanskje muligens dersom atte" kan ha en diagnsoe, liksom! Teit, men sånn er det. Er ikke henvisningen fra legen klar og riktig underbygget, blir det fort avslag.

På et rehab opphold blir du undersøkt og utprøvd og kan faktisk ende opp med på komme hjem med en diagnose! happy

hama

05. oktober 2011 16:46:31

Fibromyalgi vises ikke på blodprøver, og dersom man skal inn i NAV-systemet, må diagnosen være satt av en revmatolog. Dette burde fastlegen din vite. For ille at vi som pasienter skal måtte lære opp legene, og vi snakker om ei faggruppe med ca 6 års utdanning. Nå er det mange sykdommer å ha oversikt over, men FM er ingen sjelden sykdom,

arwetta

05. oktober 2011 17:10:02

Til Kitt: er noe slikt jeg er redd for.Da jeg var hos legen(legen min er en kvinne i 30 årene) virket hun veldig opptatt av plagene mine, og kryssa ivrig av på blodprøverekvisisjonen, og lurte på om jeg har AAP, for det mente hun at jeg har krav på, og prata om erklæring hun kunne skrive.Fikk ikke med meg alt hun sa, for hun er utenlandsk og snakker litt gebrokkent............
da jeg prata med henne på telefonen, det var bare raskt, for hun hadde pasienter som venta, så sa hun at alternativet var rehabilitering.Det er ikke barebare å være vekke fra ungene i 6 uker heller, klart mannen min er jo her, men kan ikke laste alt på han heller, hadde det vært hans barn hadde han selvfølgelig bare måttet stilt opp.
Jeg får høre med legen tror jeg om en henvisning, en god henvisning.

arwetta

05. oktober 2011 17:12:54

hama:er så enig med deg, føler at legene ser mer på skjermen enn på pasienten desverre.Har en sønn med spesielle behov, så har hatt mine runder med lege og helsevesen ja, men fikk hjelp tilslutt da.
Disse plagene har jeg hatt i mange år, hvorfor har ikke legene nevnt muligheten for FM? Jeg har hatt vondt i korsrygg og bekken i 17 år, og det har bare blitt mer og mer.....istedetfor å se hvor sliten jeg var fikk jeg beskjed om at jeg var nok deprimert, og ble satt på Zoloft.De slutta jeg med, og har ikke blitt mer deprimert, heller omvendt...leger asså.....*knurr*