Uro i kroppen.

Du må være logget inn for å få tilgang til forum. Du kan gjøre det her

Forfatter Melding

Dame1950

20. desember 2009 10:59:57

Har dere uro i kroppen i fobrindelse med fm og når i døgnet merkes den i såfall best?

Jeg merker innimellom en ubehagelig uro på morgenkvisten, i 5-6-7 tida, får ikke sove mere da. Skal jeg ikke tidlig opp på noe spesielt tar jeg meg en Sobril for sovner da igjen etterhvert. Da våkner jeg ikke før 9-10, noe sent, men deilighappy

Godt vi har forumet her til å utveksle erfaring, på forhånd takk for svar!

Ha en hyggelig 4. søndag i advent.

Førjulsklem fra meg.

myrsnipa

20. desember 2009 13:05:55

Kjenner på den "uroen" jeg også iblant og som du skriver er det da bare umulig å sove videre hvis en først er våken. Jeg gjorde noe jeg aldri ellers gjør; tok en innsovningstablett kl.03 i natt. Var bare urolig kropp og ingen søvn uansett hvor mange ganger jeg prøvde puta...sukk.
Når jeg tenker etter var nok dette en smule bedre den perioden jeg tok lavdose sarotex - gjør jo at en får noe dypere søvn fordi den inneholder serotonin. Men har ikke lyst å putte i meg mer enn jeg må - og nå blir det smertestillende hver eneste dag en periode, ingen avhengidghetsdannende, riktignok, men likevel. Nei, jeg må desverre innrømme at vinteren ikke er min årstid, synes jeg går rundt konstant neseforkjølet, nyser, fryser, eksemutbrudd osv. osv. Gleder meg til litt lysere dager, jeg! Da kommer riktignok pollensesongen, men jeg slipper å være så frossen.

Du må kose deg på 4. sønd. i advent, du også, i dag har du vel ihvertfall ikke stort fam.selskap, men kan slappe godt av?
Yngste min er på hyttetur til i morgen, uvant å være helt alene i huset (unntatt pus da).

Pus og jeg skal gjøre et forsøk å bytte ut den gamle kattedøra med ei ny - det trekker noe vanvittig fra den gamle.
Det blir vel reine "pompel & pilt"...


"Den som undres lite, han vet lite"

MariaFH

20. desember 2009 14:49:03

Ja, denne kjenner jeg på titt og ofte, og nesten hver natt når jeg skal sove eller når jeg våkner. Noen ganger føler jeg nesten at jeg er hyperaktiv selv om kroppen er sår og sliten. Fysioterapeuten min nevnte forresten at dette med at kroppen er sliten, men man føler en uro og hodet og tankene er "all over the place" også kan være et tegn på feil i stoffskifte.

MariaFH

20. desember 2009 15:37:02

Jeg blir forresten sjokkert når dere sier at dere syns 9-10 er sent hehe..blunk Jeg sovner ikke før mellom 3 og 5 på natta, og klarer absolutt ikke stå opp før mellom 1 og 3.

Dame1950

20. desember 2009 18:32:29

Godt å lese at flere har det på samme måte, da følger vel også denne uroen med.

For min del er 9-10 lenge å ligge, pleier å stå opp mellom 8-9. Slukker vanligvis lyset rundt 23, men blir senere i ferier når ingen i huset skal opp tidlig. Sover et par - tre timer før første oppvåkning. Deretter oppstykka søvn utover natta, men de gangene jeg ligger der og absolutt ikke får sove igjen, kan være fra 3 og utover, ja, da er det godt med en Sobril eller Imovane, avghengig av hvor sent på natta det er. Uthvilt er jeg aldri, uansett om jeg står opp 7 eller 10, og også uavhengig av når jeg slukker lyset om kvelden.

Ja, myrsnipa, denne søndagen mere avslappende. Har vært på to førjulsbesøk i dag, kaffebesøk på formiddagen og middagsbesøk på ettermiddagen. Jammen er det godt å bli invitert bort på middaghappy Selv om det har vært rundt på besøk må jeg si jeg nå nyter sofakroken veldig godt, for første gang i dag.

kanutte

21. desember 2009 06:59:52

Jeg har også sånn uro, kan våkne flere ganger, og kjenner det kribler at jeg skal stå opp, men jeg kan jo ikke begynne dagen midt på natten liksom happy Går en god stund før jeg sovner igjen.
Ser Myrsnipa skriver om eksem her. Fikk eksem på henden for 9 år siden, noe så forfeerdelig, store skjell lignende kaker dekket hele hendene og sår og sprukken inni. Har vært bra noen år, men etter ryggoperasjonen tidligere i år, har det liksom eksplodert av plager. Også eksemen nå er på vei tilbake, akkurat likedan.

ciriann

21. desember 2009 08:16:18

hmm..ja det med uro og søvn kjenner jeg til, er egentlig veldig sliten, men kroppen ligger liksom en halvmeter opp fra madrassen, stressende...arg...for noen år siden var det motsatt, da var jeg glad hver gang jeg fant senga, men nå er senga blitt min værste fiende, jeg må stå tidlig opp, kroppen tåler ikke å ligge for lenge...misunner litt de som sier at det er deilig å ligge frampå og slappe av...slappe av ? hva er det for noe da?hmmm