Melatonin

Du må være logget inn for å få tilgang til forum. Du kan gjøre det her

Forfatter Melding

Thara

18. juni 2011 09:25:37

...

Thara

Thara

18. juni 2011 09:27:19

Jeg Er 40 år og klarer å lese bruksannvisningen på pille pakka,så jeg VET når jeg skal ta pilla mi.

Det Imovane gjør med meg at den gir meg mat kikk! Da hjelper det vel ikke om jeg har lagt meg eller står? Hahaha blunk:Snakk om Anorexi? (på grunn av dette har jeg hatt spiseforstyrrelser i mange år,har gått på sovetab i 14 år)

Og det er Dokumentert,og Du er Feil informert! Det er Noe som Heter Google synes at du skal prøve det!

Dette er tatt ut av Bruksanvisning!! blunk

Zopiclone= Imovane Les:

"Mindre vanlige reaksjoner Gastrointestinale : halsbrann , forstoppelse , diaré , kvalme , belegg på tungen, dårlig ånde , anoreksi eller økt appetitt , oppkast , epigastriske smerter, dyspepsi , dehydrering , parageusia ."
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Circadin=Melatoni

MULIGE BIVIRKNINGER.
Som alle legemidler kan Circadin forårsake bivirkninger, men ikke alle får det.

Irritabilitet, nervøsitet, uro, søvnløshet, unormale drømmer, angst, migrene, letargi, uro forbundet med økt aktivitet, svimmelhet, tretthet, høyt blodtrykk, øvre magesmerter, fordøyelsesplager, sårdannelser i munnen, munntørrhet, endringer i blodsammensetningen som kan føre til at hud eller øyne blir gule, betennelser i huden, svetting om natten, kløe, utslett, tørr hud, smerter i armer og ben, symptomer på overgangsalder, svakhetsfølelse, brystsmerter, utskilling av sukker i urinen, økning av proteiner i urinen, unormal leverfunksjon og vektøkning

"Langtidsbruk og eventuell kreftfremkallende effekt er ufullstendig testet og er under
utredning."

Thara

Kitt

18. juni 2011 14:25:33

Vel, jeg 44år og sykepleier med laaaang erfaring ang innsovningsmedisiner og mange andre medikamenter, da særlig alt som bruke smye innen psykiatrien!
Vet nemlig at det som står av bivirkninger stort sett bare gjelder noen svært få og stort sett de som har lest om dem på forhånd eller leter etter unnskyldninger!
Jeg er god på å goole og skriver aldri noe her som ikke er sjekket og helst dobbeltsjekket! Det pakningsvedlegget du hensviser til finner jeg ikke. Dersom du har en link, blir jeg svært takknemmelig!

Men siden du vet så aller best selv, så skjønner jeg ikke hva du vil her?
Jeg kommer i hvert fall ikke til å kommentere noe mer av det du skriver, om det er aldri så på jordet, ufint eller ubehøvlet og håpløst å lese med de feilplasserte store bokstavene!


Ønsker deg lykke til med alle dine plager og håper du en dag vil være i stand til å ta i mot velmente, kvalifiserte råd uten å gå i forsvar! happy

myrsnipa

18. juni 2011 15:53:58

Jeg må nesten støtte Kitt på at dette høres ukjent og noe underlig ut; at Imovane (Zopiclone) skal ha SÅ rask innvirkning på apetitten. Den skal jo tas idet man legger seg og helst skal man vel da sove innen en times tid. Hvordan kan man da rekke å kjenne på sultfølelse - nesten før medisinen virker ordentlig? Vil bare sånn ytterst forsiktig få lov å minne om at trøtthetsfølelse kan forveksles med sult. I det hele tatt er det mange slags følelser vi velger å tolke som sult, men som nok ikke er det.
Vel, en ting er ihvertfall sikkert og visst: vi mennesker har mange rare vrangforestillinger. Og dem holder vi gjerne fast på - uansett hvor mye info vi får som skulle motsi dem.
Jeg må bare nok engang få minne om at det er langt bedre å gi små doser antidepressiva en sjanse enn å bli avhengig av faste sovemedisiner. (jeg snakker da også Sarotex,surmontil).
Det finnes ikke minst mange vrangforestillinger i forhold til medsinbruk. Men det er selvsagt greit å være observant.
Også bør man nok forsøke å ta gode råd for å være nettopp det."Den som undres lite, han vet lite"

Ellle

18. juni 2011 16:57:00

Jeg er en av dem som bruker imovane fast hver natt og har gjort det over lang tid uten problemer. Nå lurer jeg på; hva slags problemer er det, spesielt dere sykepleiere mener at jeg kan forvente i forhold til det å være avhengig, og når kan jeg regne med å merke dem. Jeg har ingen planer om å noen gang slutte med imovane fordi for meg er det et spørsmål om å sove eller ikke sove. Jeg foretrekker å sove, men kan jo være greit å vite hvordan dere tror det vil gå etter en stund.

Melatonin brukte jeg i mange år, også uten problemer helt til jeg fikk en annen hormonsykdom. Da ble Melatonin torturmiddel -hangovers som varte døgnet rundt og dundrende hodepine. Vet mange med fibro som dessverre overhode ikke tåler den, men jeg anbefaler alle å prøve. Her er forresten link til felleskatalogen og info om imovane http://www.felleskatalogen.no/

Ellen

myrsnipa

18. juni 2011 17:03:10

Elle - nå tror jeg du har ganske god innsikt selv, ut fra det du har skrevet her før. Det er som Kitt skriver, en kjent sak i helsevesenet at man ikke skal gå sammenhengende på Imovane. Mange opplever da å heller få motsatt effekt. Det rådes jo derfor til å ha opphold. Men fungerer det non-stop for deg, er du jo sikkert et av de heldige unntakene som alltid finnes - i forhold til alle regler blunk
Kan jo ellers som en kuriositet nevne at noen også opplever å sove veldig godt på placebo-preparater. Så trua kan flytte fjell også."Den som undres lite, han vet lite"

Ellle

18. juni 2011 18:00:58

Det kan vel neppe kalles kuriositet at placebo funker. Placebo er en av de mest effektive medisinene vi har, og burde vært utnytta langt bedre. Synd den ikke kan kjøpes happy
Innsikt har jeg, men savner mer saklighet og hjelp fra helsevesenet når det gjelder bruk av sovemedisin generelt. Leger og annet personell får det til å høres ut som en dødsdom hvis du skulle finne på å bruke middelet over litt tid. Det snakkes lite eller ingenting om farene ved søvnløshet eller alternativer til det middelet man bruker. Jeg tør påstå at grunnen til at jeg ble uføretrygda var søvnmangel. Før jeg begynte med sovemedisiner, sporadiske eller fast, så sov jeg aldri mer enn max 2 timer sammenhengende. Etter 20 år er man mildt sagt sliten. Med Imovane sover jeg 4. Det er himmelvid forskjell. Mange er i denne situasjonen. De har søvnproblemer på grunn av andre helsemessige forstyrrelser – ikke nødvendigvis psykiske som så ofte blir påstått.

Ellen

myrsnipa

18. juni 2011 19:17:29

Jeg er veldig enig i alt du skriver, Elle. Det burde vært mye større fokus på betydniingen av god søvn. Jeg er selv et utmerket eks. på hva mangel kan føre til. Jeg var ikke obs på hva en stor nattstilling over mange år kunne utrette med en kropp.
Min opplevelse er også dårlig rådgivning hos de fleste leger ang. dette. Noen skriver ut sovepiller straks, der annet kunne hjulpet - og andre igjen kunne med fordel skrevet ut litt lettere. For når alt er forsøkt, trenger man rett og slett desperat hjelp.
Og ja - jeg tror man kan få store psykiske problemer av å ikke få sove, over tid. Så dette har jeg nok kranglet med flere leger om i min tid som nattsykepleier."Den som undres lite, han vet lite"

eliaas

18. juni 2011 21:51:41

Hei.
Tar sjansen på å si noe her jeg også. Jeg har jobbet 20 år som sykepleier, noe med kirurgi - men mest med medisinske pasient grupper. Når legene ikke ønsker at vi skal bruke B - preparater fast er det som regel fordi det utvikles toleranse for denne medisinen. Det betyr at man for å få samme effekt ofte må øke dosen, noe som ikke er ønskelig. Derfor er det en fordel om man tar et opphold på noen dager, evt annen hver dag, slik at man ikke ødelegger kroppens naturlige søvnrytme. Det er tydeligvis noen som klarer å bruke eks Imovane over tid uten å øke dosen, vær bare glad for det så lenge det hjelper deg happy. Når det gjelder listen med bivirkninger som er listet opp, så er man pålagt å opplyse om dette selv om det muligens kun er EN person som har reagert på produktet. Det er forøvrig ingen kjent bivirkning at Imovane gir økt appetitt i sykehusmiljøet. Når flere sykepleiere med flere titalls år med erfaring er enig om dette, så er det vel kanskje sannsynlig at det stemmer.

Thara

19. juni 2011 06:15:26

Er det nå jeg må skrive "å ja! Da tar jeg feil??"

Nei,er blidere i dag har sovet i natt blunk Jeg har jobbet på Halden Sykehjem,men det har ikke noe med det her å gjøre.

Jeg reagerer dårlig på alle medisiner,det har jeg gjort siden jeg var liten og lå på sykehuser med div sykdommer.
Legen min har det vanskelig når han skal medisinere meg,jeg har den lange lista over medisiner jeg ikke tåler/tåler dårlig.

Her er linken til Zipoclone= Imovane http://en.wikipedia.org/wiki/Zopiclone Bruker de her om hverandre samme virkning.
Jeg oversatt den til norsk igår.
Forspising og Oppkast er
mindre vanlig bivirkninger,men jeg vet om flere som stuper i kjøleskapet hver kveld og eter opp pålegg for 3-4 dager. Synes jeg ser pasienter gjør det på kantina på Sykehuset? Nei,de har ikke mulighet til det.

Får man Matcik av Sarotex? Var det sånn?

Husker ikke hvem som skrev over ang bivirkninger på Melatonin ,men det er akkuratt angst og depresjon som dukker opp når jeg googler erfaringer på bruk av den. Og klart det skremmer meg,jeg bruker ikke medisiner mot mangst,prøver å holde det i sjakk selv.

Tro hva dere vil,men hvorfor i all verden skulle jeg finne på dette!? blunk

Thara

Maria

19. juni 2011 10:18:27

Jeg vil ikke kalle det for et matkick det som en kan få av sarotex, heller det at en alltid føler seg sulten, selv om en vet at en er mett....har ALDRI stupt inn i kjøleskapet og spist enormt. det var heller en jevn småspising som gjorde at jeg la på meg. men nå spiser jeg de rette tingene, og har derfor gått ned i vekt.

Og synd at du får slike harde bivirkninger! prøvde selv neurontin for noen uker siden, og fikk så store bivirkninger av dem allerede første dag, så jeg sluttet å ta dem. legen min var helt enig med meg. sarotex har jeg ikke hatt noen ubehagelige bivirkninger av, og trives veldig godt med å få sove tungt...

håper du finner noe som hjelper, og synes virkelig at du skal gi sarotex en sjanse. det er ikke et vanedannende legemiddel.

Thara

19. juni 2011 12:22:09

Det er det jeg vil ha tungt søvn. Det har ikke jeg hatt på flere år.

I bynnelsen jeg tok Imovane så våknet jeg midt på nattan ringte til folk/sendte sms. Våknet på morran og så at jeg hadde gjort det + brød kniven lå framme og mat. Jeg ble så redd for jeg hadde ikke kontroll over dette. Også en Sjelden bivirkning,har de ikke nå lenger. Nå er det mer sånn at sovemedisin ikke virker.

I forgårs tok jeg ikke noen ting og fikk ikke sove. I natt har jeg sovet for da tok jeg Cypiclone.

Jeg skal høre med Legen min jeg Maria ang Sarotex og hvor lav styrke jeg evn kan ha for å få sove.
Men jeg er så redd for den Angsten....er det angst bivirkning på de i starten?

Jeg har flere pakker med Efexor i skapet som jeg ikke har begynt på engang. Legen skjønner at jeg er redd for de j...bivirkningene og han maser ikke på meg.

http://www.youtube.com/watch?v=RRPB_AvuyKU&feature=related Sjekk de andre videoene ang Efexor ;O/

Thara

Susanne

19. juni 2011 22:12:24

Hei happy

Jeg bruker vallergan og har brukt det fast i laaang tid, flere år. Trenger bare 10mg, en sjelden gang 20mg. Dette er vel også et middel man ikke skal bruke fast pga tilvenningsproblemer, men jeg har ikke mistet effekten av den heldigvis. Man kan snakke om placebo, men jeg vet den virker på meg fordi jeg noen ganger har glemt å ta den uten at jeg finner ut av det før neste morning da jeg ser tabletten ligge klar på kjøkkenbenken, og først da skjønner jeg hvorfor jeg ikke fikk sove den natten happy Problemet med vallergan er at man blir så døsig på formiddagen, så jeg sover faktisk til langt på dag. Det funker for meg fordi jeg bor alene, og de dagene jeg jobber starter jeg først på ettermiddagen.

Men jeg har innimellom hatt lyst til å erstatte disse med noe mer naturlig, og melantonin har vært i tankene mine også. Mamma har fantastisk effekt av dem!! Hun brukte imovane i mange år, sovnet inn men våknet etter et par timer og fikk ikke sove igjen.. etter hun startet på melantonin så fikk hun et helt annet liv, nå sover hun hele natten og våkner helt uthvilt tidlig på morningen happy Jeg googlet litt for min egen del, men ser at man ikke bør ta melantonin hvis man er i fruktbar alder, fordi det kan ødelegge sjansene for å bli gravid.. dette sa også fastlegen til meg.

- Kitt, kan jeg spørre deg hva du mener om melantonin og fruktbarhetproblemer? Vet du hva, jeg husker ikke om jeg har spurt deg om dette tidligere, du får unnskylde hvis det er tilfelle, elendig hukommelse, hehe.. happy

Har aldri prøvd sarotex jeg heller, vært redd for vektøkning jeg også.. diabetes 2 her også og overvekt, sliter vanvittig med å gå ned i vekt til tross fint kosthold. Lite trening derimot, det er der det ligger.. når jeg jobber deltid så orker jeg ikke trene pga smerter, men nå i sommer har jeg ferie og har såvidt kommet igang med forsiktig trening igjen big-smile

Kitt

20. juni 2011 06:49:15

Susanne, tror ikke vi har hatt den diskusjonen tidligere.
Så vidt jeg kan skjønne er det her snakk om en hårfin balanse. For mye er ikke bra, for lite enda mindre bra! blunk
Men, halveringstiden på Circadin er 4 timer. Dvs at etter 24 timer finnes det ikke spor at "tilsatt" melatonin i kroppen din.
Min tolkning etter litt googling etc blir at man nok ikke bør bruke melatonin mens man prøver å bli gravid, men frem til det, er det fritt frem! big-smile

Fant denne. http://www.fertil.no/sov-deg-gravid.html Ganske interessant! happy

Thara

20. juni 2011 07:13:40

Flink du er Susannblunk

Jeg hadde ikke tatt Melatonin om jeg var deg. Leger annbefaller det ikke og når Legen din sier det til deg også så hør på han.
Det står klart å tydelig at de ikke har forsket nok til å vite om den gir kreft,og de avråder de som skal ha barn/venter barn å ikke ta de.

Jeg har spontan abortert 3 ganger,og jeg lover deg det er ikke noe du ønsker å gå i gjennom.

Thara

Jannicke

20. juni 2011 14:41:37

Bivirkningene vi som tar så lave doser får av sarotx er vanligvis ganske milde. Når du snakker om angst som bivirkning så vil jeg tro at du ikke får det pga den lave dosen. Dette er jo egentlig antidep., men for å fungere som det tas det mye større doser enn det man får når det brukes som smertelindring og for bedret søvn. Den vanligste bivirkningen i så lave doser er vel "hangover", altså at man blir skikkelig trøtt på morgen/formiddag. Da jeg begynte startet legen meg på 10mg, og økte så opp til 20mg uka etter, 30mg uka etter det. Planen var å fortsette opp til 50mg. Da jeg tok 30mg ble jeg trøtt på morgenen, så jeg gikk ned til 20mg, og det fungerer veldig bra for meg. Akkurat nokhappy Vær oppmerksom på når du tar dem om kvelden! Jeg fikk beskjed om å ta dem 1-2 timer før leggetid, men det ble for sent for meg.. Nå tar jeg dem kl 19.00, og sovner i 23-tida.

Du vil ganske fort finne ut hva som fungerer for deg i fht dose og tidspunkthappy Håper virkelig du prøver, og får like god nytte av dem som jeg og flere her på forumet harhappy Leste forresten i siste fibromyalgi bladet om hvor viktig søvn er. Uten skikkelig søvn vil også friske fort få "FM symptomer", som går bort igjen når de får tilbake søvnkvaliteten. Så søvn er veldig viktig for oss alle!

Thara

21. juni 2011 06:58:06

Takk for nyttig innfo Jannicke blunk

Er det bare i startfasen mann får hangover? Hvor lenge varer det ca da? Jeg vill ikke være slappere en det jeg er....sad
Men lengter etter en god natt søvn.

Thara

Maria

21. juni 2011 07:15:11

Jeg får ennå hangover hvis jeg tar pillene for nært leggetid. bør tas 3-4 timer før sovetid, ikke 1-2 som legene sier. i går, feks. glemte jeg meg vekk, og tok dem ikke før kl 22. sov som en stein ca ved midnatt, og i dag er jeg litt "fyllesyk". Men det gir seg etterhvert. synes virkelig du skal prøve, jeg tar også kun 20 mg, og det virker supert. har som sagt brukt de i fire år nå, og ville ikke vært dem foruten.

Susanne

21. juni 2011 12:55:22

En ting jeg har lurt på ang vallergan (og sarotex for den saks skyld); det står rød trekant på vallerganpakken, så man kan jo ikke kjøre bil etter å ha tatt dem. Som dere sier ang sarotex, så må man ta vallergan også 3-4 timer før sengetid, jeg tar den rundt kl 20.30 hvis jeg er hjemme. Men hva når man skal besøke ei venninne en kveld? Eller ut på kafé? Dette har irritert meg, da får jeg ikke tatt vallergan fordi jeg skal kjøre hjem, og natten blir søvnløs. Men så sa ei venninne til meg som også tar vallergan pga søvn, at så lenge kroppen er vant til vallergan, så går det helt fint å kjøre hjem etter å ha tatt den, så lenge man ikke venter altfor mange timer sånn at man har blitt altfor trøtt. Høres dette ok ut for dere? Jeg tar aldri vallergan hvis jeg skal ut og drikke vin eller øl, dette gjelder bare kveldene jeg er edru. Er så irriterende at en koselig sosial kveld skal gå på bekostning av søvnen..

Syrin

21. juni 2011 13:20:51

Susanne, jeg bruker også Vallergan fast, 10mg, men kjører bil for det om kvelden hvis jeg føler meg ok form. For meg er det farligere å kjøre bil når jeg er uopplagt og veldig sliten.
I pakningsvedlegget står det ikke at det er forbudt å kjøre bil, men at "Du må bare kjøre bil eller utføre risikofylt arbeid når det er trygt for deg. Legemidler kan påvirke din evne til å kjøre bil eller utføre risikofylt arbeid"

Ingunn