Gurkemeie mot betennelser!

Du må være logget inn for å få tilgang til forum. Du kan gjøre det her

Forfatter Melding

Hollie

22. mai 2010 06:19:10

Jeg sliter nå med en betennelse i korsbåndfestet, og reagerer som mange andre dårlig på betennelsesdempende medisiner.

Har fått tips om at Gurkemeie er meget effektift mot betennelser og "pøser" nå på med det, og syntes å merke bedring.

Man bruker krydderet Gurkemeie, en halv til en og en halv teskje pr dag. Dette kan foreksempel blandes i yoghurt eller i annen mat.

-Lykkelig er den som ikke sørger over hva han mangler, men gleder seg over hva han har-

myrsnipa

22. mai 2010 07:38:27

Interessant,Hollie! Takk for tipset og fortsatt god bedring!"Den som undres lite, han vet lite"

hama

22. mai 2010 17:30:13

Hei Hollie. Flott tips om gurkemeie. Det er et krydder som er kjempegodt i flere typer mat. Man kan ha litt i oljen eller smøret når man steker løk eller når man koker ris (fres litt gurkemeie i olje og ha deretter i risen og vannet). Gurkemeie er også godt i retter med kylling og kokosmelk eller fløte. Vel verdt å prøve, setter flott farge på maten i tillegg til at det smaker godt.

Klumpen

22. mai 2010 19:45:16

Jeg har tat gurkemeieekstrakt i pilleform i et par år nå - hjelper utorlig bra synes jeg. Blir vondt, men mye fortere mindre vondt igjen happy Fås på helsekost for de som ikke vil spise pulver eller har gul ris etc blunk

Klumpen

Hollie

23. mai 2010 09:51:37

Kanskje du, Klumpen, kan fortelle litt mer om pillene du tar. Hvor mye koster de og hvor mange mg tar du daglig?

Jeg regner med det er billigere å bruke krydderet, men det hadde vært greit å ha det i pilleform og kunne veksle på med.

Ellers er jeg veldig enig med dere som tipser om bruk i maten, det er anvendelig og veldig godt. Jeg pleier blant annet røre sammen kokosmelk og Gurkemeie og så legge rå kylling filé biter oppi. Dette får så stå å godgjøre seg en stund før jeg steker det eller baker det i ovnen. Det blir smakfullt og utrolig saftig, anbefales!

Skal prøve tipset om å steke olje og gurkemeie og blande det i ris, høres godt ut!

-Lykkelig er den som ikke sørger over hva han mangler, men gleder seg over hva han har-

Klumpen

25. mai 2010 11:23:11

Beklager et litt treigt svar - vo står midt i flyttesjau, og kreftene brukes mer på rydding, pakking og vasking enn på PC.

Helt ærlig husker jeg ikke hvor mye tablettene koster. Jeg tar også ingefær, det har noe av den samme, om noe svakere, virkning på betennelser, men hjelper mot kvalme som jeg også har en del av. I fjor sommer kom jeg over noen tabletter i Danmark som hadde både gurkemeie og ingefær, og det blir jo både billigere og mer lettvint, så jeg hamstret inne en del. De siste månedene har jeg hatt minimale FM-smerter p.g.a. graviditet (blandt de heldige happy), så jeg har kuttet ut gurkemeien for en tid - kvalmen er IKKE borte, så ingefær holder jeg på.

Men rent praktisk het tablettene jeg tok Solaray GPH Gurkemeie ekstrakt. Uavhengig av merke har jeg tatt 500-600 mg daglig, det tilsvarer stort sett to tabletter. (For en tid tilbake var det en type gurkemeietabletter som ble trukke fra markedet fordi de kunne gi noen uheldige bivirkninger. Husker ikke hva de het, men de var i svart boks, så hvis dere ser noen litt nedsøvete svarte bokser i en helsekostbutikk kan det være lurt å holde seg unna.)

Klumpen

Maria

25. mai 2010 16:41:21

Innlegget om gurkemeie mot betennelser får meg til å huske for noen år siden. Jeg var ofte i kontakt med en dame på jobben min, som hadde med lønninger osv å gjøre. Hver gang hun så meg, så begynte hun å legge ut om at jeg måtte bruke KÅL til å legge på skulderen min, for da skulle betennelsen forsvinne. nå er jeg ikke så lettlurt, og prøvde det aldri. Men kan ikke forstå at en oppegående dame kan tro at det hjelper å legge biter av kål på skulderen? Ler ennå av det...

Berit Anita

01. juni 2010 16:01:41

Kål er et gammelt godt kjerringråd mot betennelse.
Skjønner godt at du ler, det virker ganske spesielt.
Men det sies at det faktisk virker.
Du tar et kålblad, og kjevler det mykt før du legger det på det betente området og ligger med det på over natta.
Skal jammen prøve det selv, jeg. happy
I morgon, i morgon, men ikkje i dag...
Jo, forresten, kan kjøpe en hodekål etter korøvelsen, jeg.
Har vært med på motorsykkeltur i to helger nå, og har fått betennelse i begge knærne som takk for turen.
Turene var lange, kalde og humpete.
Men veldig moro! happy happy

hama

01. juni 2010 16:14:07

Min mor hadde leggsår, og vi brukte kålblad på dem, med godt resultat, så kålblad skal man ikke kimse av. Som barn fikk jeg også høre om en som holdt på dø av lungebetennelse, men som ble reddet av en grøt laga av løk. Om denne ble lagt på brystet eller ble spist kan jeg imidlertid ikke huske. blunk

Berit Anita

03. juni 2010 22:49:55

Nå har jeg prøvd kålbladomslag på mine betente knær.
Skulle ligge med dem over natta, og festa dem innunder leggvarmerne, og la meg med godt mot.
Holdt ut i tre timer, da måtte jeg fjerne dem.
Ble iskald på knærne, og fikk kramper fra lår til ankel.
Så at de avkjøler godt er sikkert.
Holder lengre og bedre enn ispakning.
Er nok for med hardbarka typer enn pinglete meg. happy
Men så har jeg da prøvd!

Ellle

03. juni 2010 23:14:30

Måtte jo flire litt da, av kålbladene på knærne. Syns jeg ser deg happy Ja, det er enormt sterke krefter i naturproduktene. Kål er vel en av de sterkeste mot betennelser, men nesten en hvilken som helst fast fersk nydelt grønnsak er effektiv mot akuttbetennelser innsektsbitt osv... Brennende vepsestikk roer seg fort med en potetbit, eplebit, gulrot eller hva man måtte ha for hånden. Det tror jeg alle som har vært barn eller har hatt barn har opplevd. Virkestoffene i grønnsakene drar "gifta" ut av huden, men kroniske smerter ligger ofte så langt ned i vevet at det ikke funker.

Ellen