Forbundet

Norges Fibromyalgi Forbund

Norges Fibromyalgi Forbund er en pasientorganisasjon for alle med Fibromyalgi. Forbundets formål er å arbeide for å bedre situasjonen for alle som lider av Fibromyalgi, gjøre sykdommen kjent, forstått og akseptert. Gjennom dialog og samarbeid med offentlige myndigheter arbeider forbundet for at pasienter med Fibromyalgi skal oppnå samme rettigheter som andre kronisk syke. Mange med Fibromyalgi får diagnosen Kronisk smertesyndrom eller Utbredte muskelsmerter.

Forbundet arbeider også aktivt for å støtte forskning om Fibromyalgi. Lokal- og fylkeslag har forskjellige tilbud til medlemmene i form av opplysningsmøter, kurs, turer, likemenn, m.v.

En likemann er en mann eller kvinne, men først og fremst et medmenneske som har gjennomlevd de samme vanskelige situasjonene som du selv er oppe i eller lett kan komme opp i. Likemannen er et menneske det er godt å snakke med og få noen gode råd hos. Det dere snakker om kommer ikke videre, for likemannen har taushetsplikt om det hun eller han får kjennskap til som likemann. Det er ikke meningen at likemann skal være noen trygdeadvokat eller -ekspert. En likemann er et vanlig medlem av NFF, med erfaring både med sykdommen fibromyalgi og med organisasjonsarbeid. I tillegg har likemannen kjennskap til hvordan offentlig forvaltning fungerer. Hvem kan det være lurt å kontakte? Hvem har best kjennskap til forskjellige fagfelt? Først og fremst er en likemann et medmenneske.....

Forbundet utgir tidsskriftet "Fibromyalgi" som utkommer med 4 nummer pr. år. Det bringer lokalt og sentralt organisasjonsstoff, stoff om sosiale rettigheter og om nye medisinske fremskritt som gjelder sykdommens årsak, utvikling og behandling.

Organisasjonen

  • Stiftet i 1985
  • Ca 7.000 medlemmer
  • 17 fylkeslag
  • ca 50 lokallag

Norges Fibromyalgi Forbund
 Tollbugt. 4
 N-3044 Drammen

Tlf +47 32 80 90 90
  Fax +47 32 80 90 95
  E-mail adm@fibromyalgi.no
Web: www.fibromyalgi.no

FORBUNDSKONTORET

Kontorets åpningstid er kl 09.00 - 15.00 alle hverdager.
 Forbundskontoret har 3 ansatte:
 Aurland, Sylvi: Medlemsansvarlig (man - tor). E-post: medlem@fibromyalgi.no
 Skarra, Gunn: Regnskapsansvarlig (man-tir, tor-fre). E-post: regnskap@fibromyalgi.no
 Thunem, Inger Cecilie: Generalsekretær (man-fre). E-post: adm@fibromyalgi.no

 

Annonsører